ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

OUR

SERVICES

Στην TOPSMILE πιστεύουμε στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σκοπός μας είναι να δημιουργούμε όμορφα χαμόγελα.
667x1000 GIRL_C

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΒΗΜΑ

Welcome

to YOUR NEW SMILE

Υποδεχτείτε το νέο σας χαμόγελο. Υπάρχουν πολλές τεχνικές και μέθοδοι για να το επιτύχουμε αυτό. Οι πιο σημαντικές είναι οι παρακάτω. 

Οι όψεις είναι πολύ λεπτές «φλούδες» που επικολλώνται στην επιφάνεια των δοντιών και διορθώνουν διάφορες ατέλειες (κατάγματα , δυσχρωμίες,ανωμαλίες στο οδοντικό τόξο, όπως για παράδειγμα αραιοδοντία, μικρός συνωστισμός και στρεβλοφυία, εν γένει προβλήματα αισθητικής κ.ά.). Οι όψεις πορσελάνης χάρη στο υλικό τους προσφέρουν λαμπερό χαμόγελο και διαρκές αποτέλεσμα. Οι όψεις πορσελάνης απαιτούν τις περισσότερες φορές ελάχιστη παρασκευή (τρόχισμα των υποκείμενων δοντιών).

Οι όψεις πορσελάνης δεν αποκολλώνται, δεν σπάνε και δεν δυσχρωμούν με την πάροδο των ετών ενώ προστατεύουν βελτιώνοντας με μόνιμο τρόπο το χαμόγελό σας.

 

Oι όψεις ρητίνης τα τελευταία χρόνια θεωρούνται ως η λιγότερο αισθητική επεμβατική μέθοδος και ολοένα και περισσότεροι ασθενείς τις προτιμούν σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης. Με αυτή τη μέθοδο τα δόντια χρειάζονται ελάχιστο, έως καθόλου, τρόχισμα για να γίνει η τοποθέτηση αλλά και οικονομικά στοιχίζουν λιγότερο.

Η όψη ρητίνης είναι λεπτά στρώματα ρητινώδους υλικού τα οποία καλύπτουν το μπροστινό μέρος του δοντιού, αφήνοντας το πίσω ελεύθερο για οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία χρειαστεί στο μέλλον.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 
Η ολοκλήρωση των όψεων ρητίνης πραγματοποιείται σε δύο ή τρία ραντεβού τα οποία γίνονται διαδοχικά μέσα σε τρεις ημέρες. Στις περιπτώσεις που ο τόπος διαμονής σας βρίσκεται στο εξωτερικό ή στην επαρχία, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σε μία ημέρα.
 
1ο ΡΑΝΤΕΒΟY
Ξεκινάμε πάντα με μία προετοιμασία πριν την τοποθέτηση των όψεων και αυτή είναι ένας οδοντικός καθαρισμός για τη σωστή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας καθώς και μία προαιρετική ουλοπλαστική για ομοιόμορφο σχηματισμό των ούλων. Η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά και δεν έχει καθόλου πόνο.
 
2ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Πρωταρχικό βήμα είναι το ελάχιστο τρόχισμα στην επιφάνεια των δοντιών καθώς πρέπει να είναι τραχιά για να κολλήσει σωστά το ρητινώδες υλικό. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κλίση των δοντιών προς τα έξω ή εάν το ένα δόντι υπερκαλύπτει το άλλο, τροχίζουμε ελαφρώς παραπάνω για να τα φέρουμε στη σωστή θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν υπάρχει έντονη κλίση προς τα έξω η οποιαδήποτε άλλη δυσαναλογία προτείνουμε ως λύση μια συμπληρωματική ορθοδοντική θεραπεία με αόρατα μασελάκια ώστε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν γίνεται τις σωστές θέσεις στα δόντια και οι όψεις ρητίνης να τοποθετηθούν συμμετρικά. 
Κατόπιν ξεκινάμε με την τοποθέτηση των όψεων σε στρώματα καλύπτοντας ομοιόμορφα το μπροστινό μέρος των δοντιών, βάση μορφολογίας του κάθε προσώπου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 2-3 ώρες για 6-12 δόντια στο ιατρείο μας.
 
3ο ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Στο τρίτο ραντεβού πραγματοποιείται το τελικό στάδιο όπου σε συνδυασμό με τις δικές σας προσδοκίες και ανάγκες, σμιλεύουμε τα δόντια και δίνουμε το τελικό αποτέλεσμα βάση των χαρακτηριστικών και της μορφολογίας του προσώπου σας.
 

Η ορθοδοντική εξελίσσεται καθημερινά και τα αποτελέσματα είναι ορατά με την πρώτη ματιά. Πέραν όμως των βελτιωμένων αποτελεσμάτων στην αισθητική, αξιοσημείωτη είναι και η πρόοδος στην τεχνολογία αλλά και η αντιμετώπιση πολύπλοκων περιστατικών, η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ανέφικτη. Ειδικά η θεραπεία σε ενήλικους ασθενείς με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας είναι απολύτως επιτυχημένη και καθόλου επίπονη.

Με τη χρήση των νέων διάφανων ναρθήκων Smile Aligners το μεγαλύτερο μέρος των ορθοδοντικών προβλημάτων αποτελεί παρελθόν. Δεν μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα της γνάθου.

Τι είναι τα Smile Aligners;

Είναι ένα νέο καινοτόμο σύστημα ορθοδοντικής θεραπείας χωρίς πόνο. Αποκτήστε το χαμόγελο που θέλετε χωρίς τη χρήση μεταλλικών αγκυλίων (χωρίς «σιδεράκια»).  Με την εμπειρία χρόνων και την εξειδίκευση σε χιλιάδες περιστατικά δημιουργήσαμε τα Smile Aligner.

Τα Smile Aligners είναι μια σειρά από 100% διαφανείς νάρθηκες, κατασκευασμένους για να τοποθετήσουν τα δόντια σας στη σωστή θέση και να σας χαρίσουν το πιο όμορφο χαμόγελο.

Η λεύκανση είναι η πιο γνωστή θεραπεία αισθητικής σε όλον τον κόσμο. Όλο και περισσότερες εταιρίες επενδύουν σε αυτόν τον τομέα. Είναι γρήγορη ανώδυνη (τις περισσότερες φορές) και η πιο οικονομική αισθητική θεραπεία στα δόντια.

Οι χρωστικές είναι ο μεγάλος εχθρός των δοντιών όσον αφορά το χρώμα τους. Με το καθημερινό βούρτσισμα και ο καθαρισμός των δοντιών στον οδοντίατρο αντιμετωπίζονται οι καθημερινές χρωστικές. Όμως οι χρωστικές εισχωρούν στο εσωτερικό των δοντιών με την πάροδο του χρόνου κάνοντάς τα πιο σκούρα, κίτρινα και θολά.

Υπάρχουν δύο λευκάνσεις:
Η λεύκανση στο ιατρείο και η λεύκανση στο σπίτι.

Η λεύκανση στο ιατρείο με τη λάμπα αλογόνου Phillips ZOOM Chairside και είναι διάρκειας περίπου 1-2 ωρών συνολικά και ο οδοντίατρος ελέγχει όλη τη διαδικασία. Τοποθετείτε το ειδικό λευκαντικό τζελ της ZOOM το οποίο ενεργοποιείται με το φως της λάμπας.

Η λεύκανση στο σπίτι πραγματοποιείται με ειδικούς, εξατομικευμένους νάρθηκες για τα δόντια (κατασκευάζεται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο) και είναι διάρκειας 20-30 ημερών (συνήθως μία ώρα τη μέρα). Η επίσκεψη στο ιατρείο κρίνεται απαραίτητη ώστε να ελέγχεται της πορείας της λεύκανσης για το τελικό αποτέλεσμα.

Για τους ασθενείς που δεν καπνίζουν (ή που καπνίζουν 3-7 τσιγάρα τη μέρα) και που δεν πίνουν πολλούς καφέδες (ή πίνουν τον καφέ τους με γάλα) τότε προτείνεται η λύση της λεύκανση στο σπίτι.

Οι αισθητικές επιλογές που έχουμε στις στεφάνες είναι 3:

Μεταλλοπορσελάνη με αυχενική πορσελάνης (αισθητικό γύρισμα).
Η διαφορά της από την κλασική μεταλλοπορσελάνη είναι ότι ενώ η κλασική στην ένωση της στεφάνης με τα ούλα τελειώνει σε μέταλλο/πορσελάνη στο ίδιο ύψος, στη νέου αυτού τύπου πορσελάνη τελειώνει μόνο με πορσελάνη. Έτσι εξαλείφεται το μειονέκτημα της κλασικής μεταλλοπορσελάνης όπου προβάλλεται ο μεταλλικός σκελετός στην αυχενική ένωση (δοντιού-ούλου) εάν υπάρξει “ανέβασμα” των ούλων με την πάροδο των χρόνων.

Ολοκεραμική Στεφάνη.
Κατασκευάζονται εξολοκλήρου από πορσελάνη (λείπει ο μεταλλικός σκελετός της κλασικής μεταλλοπορσελάνης) δίνοντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα απίστευτα φυσικό που έρχεται σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα δόντια. Το μειονέκτημα των ολοκεραμικών στεφάνων είναι ενώ είναι εξαιρετικής αντοχής και διάρκειας ζωής στις μεμονωμένες στεφάνες ή σε γέφυρες έως τρία δόντια, δε γίνεται να χρησιμοποιηθούν σε γέφυρα τεσσάρων δοντιών και άνω.

Στεφάνη Ζιρκονίου.
Είναι ένα μέταλλο λευκού/κίτρινου χρώματος και έχει την ίδια αντοχή στη θραύση και στη διάβρωση με τη μεταλλοπορσελάνη έτσι ενδείκνυνται στο να τις χρησιμοποιούμε σε γέφυρες μεγαλύτερες από τρία δόντια. Είναι η βάση (αντί του κλασικού μετάλλου) πάνω στο οποίο τοποθετείτε η πορσελάνη. Επίσης παρατηρείτε λιγότερη οδοντική πλάκα με την πάροδο των ετών σε σχέση με τη μεταλλοπορσελάνη, όπως επίσης λόγο του λευκού/κίτρινου χρώματος δεν υπάρχει πλέον το πρόβλημα στην αυχενική ένωση (δοντιού-ούλου) εάν κάποτε υπάρξει “ανέβασμα” των ούλων.

Η πορσελάνη που χρησιμοποιούμε σε όλες τις παραπάνω αποκαταστάσεις είναι της ivoclar/vivadent που είναι και η κορυφαία στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Το μεγαλύτερο προσόν της πορσελάνης είναι ότι δεν αποχρωματίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Το πιο σημαντικό σημείο της αλλαγής του χαμόγελού μας είναι ο σχεδιασμός του.

Αυτό χρειάζεται τις περισσότερες φορές στις όψεις πορσελάνης ή στις αισθητικές γέφυρες όπου υπάρχει συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Στις όψεις ρητίνης δε χρειάζεται απαραίτητα μιας και η ρητίνη είναι ένα “εύκολο” και εύπλαστο υλικό, τις οποίες κατασκευάζουμε στο ιατρείο και μπορούμε να τις αλλάξουμε κατά το δοκούν.

Το σύνολο της εικόνας του προσώπου λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό του χαμόγελου (smile design). Τα ούλα και τα χείλη είναι το πλαίσιο που ενισχύει την αισθητική των δοντιών. Όπως ακριβώς διαφορετικές κορνίζες πλαισιώνουν τους πίνακες ζωγραφικής έτσι και ο σχεδιασμός γίνεται εξατομικευμένα σε κάθε χαμόγελο. Δεν ταιριάζουν τα ίδια δόντια σε όλους, όπως ο καθένας μας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά έτσι και τα δόντια διαφέρουν στον καθένα από εμάς.

Για ένα επιτυχημένο νέο χαμόγελο χρειάζεται ένας επιτυχημένος σχεδιασμός. Νιώστε ελεύθεροι να μας δώσετε όσες περισσότερες πληροφορίες θέλετε σχετικά με θέλω σας και πως φαντάζεστε τα δόντια σας. Οι φωτογραφίες από επιθυμητά χαμόγελα επίσης μπορούν να βοηθήσουν ώστε το χαμόγελο που θα δημιουργήσουμε να ανταποκρίνεται ή ακόμα και να υπερβαίνει τις προσδοκίες σας.

Πολλές φορές έχουμε ίσια και όμορφα δόντια όμως είναι μικρά ή είναι ανομοιόμορφα τα ούλα που τα περιβάλουν. Έτσι δεν αναδεικνύεται η οδοντοστοιχία σωστά γιατί ένα τέλειο χαμόγελο δεν έχει μόνο τέλεια δόντια αλλά και ένα όσο πιο τέλειο περίγραμμα.

Η ουλοπλαστική βελτιώνει λοιπόν συνολικά την εμφάνιση των δοντιών. Η απλή ουλοπλαστική είναι αυτή όπου αφαιρούνται τα ούλα που σκεπάζουν περισσότερο από ότι πρέπει τα δόντια (πχ. για να επιτύχουμε την επιθυμητή συμμετρία) πραγματοποιείται τις περισσότερες φορές χωρίς αναισθητικό (ή λίγο τοπικό (σπρέυ) αναισθητικό), σε μία συνεδρία και οι τρόποι πραγματοποίησης είναι το νυστέρι, ο ηλεκτροτόμος, το lazer ή μία ειδική φρέζα.

Η διαδικασία επούλωσης των ούλων είναι πολύ γρήγορη και απλή, χωρίς πόνο και χωρίς να χρειάζεται μετά κάποιο αναλγητικό (αφήνει ένα ελάχιστο τσούξιμο για μερικές ώρες).

Τα παλιά χρόνια η μόνη λύση που είχαμε για ένα τερηδονισμένο (χαλασμένο) δόντι ήταν το αμάλγαμα (μαύρο σφράγισμα). Όμως πλέον το αντιαισθητικό αυτό υλικό τείνει να σταματήσει να χρησιμοποιείται και αυτό γιατί έχουμε αισθητικές λύσεις αποκατάστασης.

Τα σφραγίσματα από σύνθετη ρητίνη (λευκά σφραγίσματα) είναι πλέον ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποκατάστασης. Τα λευκά αυτά σφραγίσματα γίνονται στο χρώμα το σχήμα του δοντιού. Πρέπει να αλλάζουν κάθε 6-10 χρόνια, αν και αυτό εξαρτάται και από τις συνήθεις και τη στοματική υγιεινή του ασθενούς και από το πόσο τυπικές είναι οι επισκέψεις του στον οδοντίατρο για καθαρισμό.

Τα ένθετα και επένθετα είναι “σφραγίσματα” από ρητίνη ή πορσελάνη που αντί να δημιουργούνται στο ιατρείο κατασκευάζονται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Έχουν τη μέγιστη αισθητικότητα, αντοχή και διάρκεια ζωής. Το δόντι τροχίζεται από τον οδοντίατρο όμως αντί να προβεί στην αποκατάσταση με σύνθετη ρητίνη ή αμάλγαμα αποτυπώνει την τροχισμένη περιοχή, στέλνει τα αποτυπώματα στο εργαστήριο όπου δημιουργούνται τα “σφραγίσματα”. Έπειτα συγκολλούνται με ειδική κόλλα στο δόντι από τον οδοντίατρο.

Είναι το μοναδικό μη επεμβατικό αξεσουάρ για τα δόντια. Είναι μη επεμβατικό γιατί δεν απαιτείται τρόχισμα για την τοποθέτησή του.

Το στρας εφαρμόζεται στα φυσικά δόντια ή στις όψεις ρητίνης, όμως δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πορσελάνη. Τα twinkles κατασκευάζονται από καθαρό χρυσό 24Κ, 22Κ ή 18Κ λευκόχρυσο με ή χωρίς διαμαντάκια, ρουμπίνια ή ζαφείρια (Swarovski), με βάση ή και πλαίσιο από χρυσό ή και λευκόχρυσο, σε διάφορα σχήματα από 2 έως 4mm και χρώματα όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το στρας διατηρείται στο στόμα όσο επιθυμεί ο ασθενής και αφαιρείται πολύ εύκολα χωρίς να τραυματιστεί το δόντι.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ

DENTAL TOURISM;

Στους ασθενείς μας που κατοικούν εκτός Αθηνών ή Ελλάδας, το σχέδιο θεραπείας γίνεται μέσω φωτογραφιών (καλό είναι να μας στέλνετε 2-5 καθαρές φωτογραφίες των δοντιών και του χαμόγελού σας) και συζήτησης μέσω email, skype ή τηλεφώνου.

Scroll to Top